Joomla 3.1 Templates by FatCow Coupon

Peter Winnen Classic 2009

Wat een geweldig mooie Peter Winnen Classic II.

Onder ideale weersomstandigheden hebben we de 2e editie van de PWC kunnen beleven. Op vrijdag zijn 4 ploegen onderweg geweest om de route te pijlen en een 5e groep vrijwilligers maakte de start/finish, de fietsenstalling en de parkeerplaats gereed voor de tourtocht. Op zaterdagmorgen al erg vroeg werd de hele route nagereden of alle pijlen nog op de goede plek zaten.

In Ysselsteyn werden nog vlaggen opgehangen en de inschrijftafels gereed gemaakt. De Bike4All mensen kwamen in actie, zoals op de inschrijving, beide pauzeplaatsen en pechauto. Ook de sponsor van de loterij hoofdprijs, een racefiets van Guerciotti kwam zijn stand opbouwen. Vanaf 07:15 kwamen de eerste fietsers inschrijven en om 8 uur waren al velen gestart voor de 138km. Erg druk was het tussen half 9 en half 10.

De Junge Leute muziekband kwam het vertrek opluisteren van de Bonbrueck gangers. Voor deze moedige fietsers werd door Kapelaan Crasborn nog wat hulp van boven gevraagd en Tarcicia Voigt sprak bemoedigende woorden bij de start voor de intensieve fietsweek die hun staat te wachten. Ook de start van de prominenten werd door haar gedaan, waaronder natuurlijk de naamgever Peter Winnen.

Om half 11 waren 576 fieters gestart voor de lange route en 102 voor de korte route. Totaal 678, een erg mooi aantal en 300 meer als in 2008.

Er konden loten worden gekocht en de trekking hiervan werd ook door Tarcicia verricht.

Rond half 1 komen de eerste fietsers weer terug bij de Herberg. Alle deelnemers krijgen bij terugkomst een bos rozen van AQ Roses en een tasje met inhoud van Hertog Jan. Ze zijn erg enthousiast over de route en zeer positief over de manier van bepijlen. Om ca 15 uur volgt de officiele prijsuitreiking van de racefiets door wethouder Twan Janssen van Venray aan de gelukkige winnaar: Jan Swinkels uit Vlierden.

Het terras is lange tijd vol, het is dan ook genieten met dit mooie weer. Rond 18 uur arriveren de laatste fietsers, een groepje Rotterdammers die op hun gemak gefietst hebben. Veel deelnemers kwamen uiteraard van zusterverenigingen uit de regio Zuid-Oost, maar we mochten ook fietsers verwelkomen uit vele andere plaatsen van Nederland en enkele deelnemers uit Belgie.

We kunnen terugkijken op een prachtige fietshappening en we hebben veel positieve reacties gehoord over de route, de bepijling en de fietsenstalling.

expertdeurne houbensteyn-website2015 Rabobank-website2015 vitelia-website2015 wynen bouw