Joomla 3.1 Templates by FatCow Coupon

Peter Winnen Classic 2012

Peter Winnen Classic 2012 tropische verrassing

Onder tropische temperaturen werd de 2012 editie van de Peter Winnen Classic verreden. De reacties van de 311 deelnemers aan de tourtochten zijn ondanks de vooral in de late middag extreme hitte zeer positief.

 

Tropisch warm

Wellicht is het weer wel oorzaak van het ietwat tegenvallende aantal deelnemers .
Om de fietsers de gelegenheid te geven de ergste hitte voor te zijn werd er besloten om de mogelijkheid te bieden om al om half acht in plaats van acht uur bij Herberg de Peel van start te gaan voor een van de 3 afstanden.

Fietsen met Peter


peter-winnen-2012Met name op de 140 km werd vroeg gestart en op deze Classic afstand was dan ook rond negen uur al bijna iedereen onderweg. Om negen uur ging ook onze naamgever Peter Winnen van start vergezeld van een tiental fietsers waarbij opvallend veel dames. Vooraf had Peter nog wat wielershirts getekend en een interview gegeven aan Peel&Maas TV. Veel fietsers waren rond een uur terug en met name de latere binnenkomers hadden toch wel last van de inmiddels ruim boven de dertig graden opgelopen temperatuur. Maar het gezellige ingerichte terras bij aankomst in Ysselsteyn bood gelegenheid om de dorst weer te lessen en weer wat op krachten te komen.

Nieuw routes en pauzeplaatsen

Bij alle drie afstanden zat dit jaar een nieuw gedeelte in de route. Het veerpont bij Arcen werd dit jaar voor het eerst in de historie niet meer aangedaan. Ook de beide pauzeplaatsen "Kalscheur" (Sonsbeck) en het "Rosarium Seuren" (Wellerlooi) werden voor het eerst bezocht. De route zelf is qua karakter wel hetzelfde gebleven. Veel anlieger frei wegen en prachtige vergezichten in het heuvelgebied bij Sonsbeck. Een echte "Nederlandse klassieker" met zoals het hoort veel draaien en keren.

Elke nadeel heb z'n voordeel

Het droge warme weer heeft ook wel weer een voordeel. Valpartijen of andere vervelende incidenten zijn gelukkig uitgebleven .
Veel positieve reacties hebben we mogen ontvangen over het vernieuwde parcours en de goede bepijling en de 2 nieuwe pauzeplaatsen, waardoor we kunnen terugzien op een mooie Peter Winnen Classic 2012

De organisatoren van de Peter Winnen Classic bedanken alle vrijwilligers en sponsoren die mooie evenement weer mogelijk gemaakt hebben.

Foto's Online

Foto's staan nu online. (speciale dank aan Rene Janssen voor het beschikbaar stellen van zijn foto's)

Wil je de foto's downloaden dan kun je hier klikken. (picasa)

Hieronder de video die gemaakt is tijdens de 2012 editie van de Peter Winnen Classic (audica video)

Peter Winnen Classic toertocht in Ysselsteyn

expertdeurne houbensteyn-website2015 Rabobank-website2015 vitelia-website2015 wynen bouw